Најновије

ЕРДОГАН СЕ ЗАРЕКАО У ХАМБУРГУ: "Нећемо допустити формирање државе Курда у Сирији, а што се тиче Катара..."

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган заветовао се да Анкара неће дозволити успостављање курдске државе у северној Сирији. Он је саопштио у суботу другог дана самита Г20 у Хамбургу.

Турски председник Ердоган (фото: Јутјуб принтскрин)

- Ако постоје напори да се успостави такозвана курдска држава у северној Сирији, ми то нећемо дозволити. Заправо, у северној Сирији је такав покушај био спроведен и ми смо га зауставили. И у будућности, исто тако, никад то нећемо дозволити - поручио је Ердоган.
Председник Турске је такође нагласио да је одлагање спровођења де-ескалирајућих зона у Сирији, које је предложио на самиту Г20 у Анталији 2015. године, "један од најважнијих разлога који се крију иза протока миграната у Европу".
Говорећи о катарској кризи, Ердоган је изјавио да "Турска има блиско пријатељство и братске везе са свим земљама у региону залива" и да треба избећи сваки став који би могао "угрозити такве везе". Он је апеловао на Саудијску Арабију и остале земље са тежином у региону да пронађу "разумно решење" дипломатског спора са Катаром. Самит Групе 20 представља скуп влада и представника 19 највећих светских економија, као и највише представнике Европске уније, а на сусретима се разговара о стратегијама фискалне политике и међународне финансијске стабилности.
Међу главним темама дискутованим на самиту 2017. године биле су климатске промене, трговина и миграције. Док је моћне Русије, рата на Балкану неће бити, читајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Права истина о блокади Катара
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА