Најновије

ХАОС У СРЕБРЕНИЦИ: "Ако Срби не могу да дигну споменик..."

Начелник Сребренице Младен Грујичић сматра да ако Србима не дозвољава постављање исто тако не треба дозволити ни обележја Бошњацима.

Сребреница (Фото: Јутјуб)

Удружење "Источна алтернатива" је у суботу намеравало да у центру Сребренице подигне споменик Виталију Чуркину, амбасадору Русије који је ставио вето на Резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама.
Подизање споменика се није догодило јер организатори нису добили одобрење за постављање. 
- Циљ је био смирити тензије, да се спречи све оно што би довело до негативних реакција и инцидената. Лако је у Сребреници изазвати инцидент и то знају многи и покушавају злоупотребити ову ситуацију - рекао је Грујичић за Н1. 
Постављање бисте Чуркину одложено је због недобијања дозволе из општине, али и због смиривања напетости у Сребреници, с обзиром на то да су удружења и представници Бошњака били против тога, преноси РТРС. 
Председник РС Милорад Додик крајем јуна постхумно је одликовао руског амбасадора при Уједињеним нацијама Виталија Чуркина Орденом заставе РС са сребрним венцем. 
Додик је одликовао постхумно Чуркина за, како је образложено, "рад и изванредне заслуге у послератном развоју Републике Српске, учвршћење мира и међународне сарадње и развој политичких и пријатељских односа РС и Руске Федерације". 
Међутим, начелник Сребренице Младен Грујичић изјавио је у Сарајеву да није за градњу споменика Виталију Чуркину у Сребреници јер би то, како каже, допринело подизању међунационалних тензија. 
Чуркин је у УН 2015. године одборио Резолуцију у Сребреници. Преминуо је 20. фебруара у Њујорку. Погледајте ОВДЕ шта је Вулин рекао о формирању војске Косова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Алија Изетбеговић оставио Сребреницу на цедилу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА