Најновије

НА ИВИЦИ КАТАКЛИЗМЕ: Због чега су побеснели Севернокорејци?

Северна Кореја критиковала је данас учешће америчких бомбардера "Б-1Б Лансер" у војној вежби на Корејском полуострву као опасан потез који повећава ризик од избијања нуклеарног рата.

На ивици хаоса (Фото: Синхуа)

У данашњем коментару дневника владајуће партије "Родонг Синмун" САД су оптужне за "несмотрену војну провокацију" која доводи до ескалације тензија, пренео је АП.
Два америчка авиона бомбардера далеког домета учествовала су јуче у заједничкој војној вежби са ваздушним снагама Јужне Кореје, пролетевши близу демилитаризоване зоне Корејског полуострва упућујући тиме оштру поруку упозорења Северној кореји услед њеног најновијег лансирања балистичких ракета, пренео је Јонхап.
Како је јужнокорејска агенција известила, ваздушне снаге те земље су саопштиле да је пар стратешких авиона бомбардера "Б-1Б Лансер" летео је из базе САД у Гваму, а њима су се придружили борбени авиони Јужне Кореје како би извели симулацију уништавања непријатељског балистичког ракетног бацача и подземних објеката.
Северна Кореја је у уторак објавила да је успешно извела пробно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете, наводећи да је та ракета способна да носи велике и тешке нуклеарне бојеве главе.
Како је Ројтерс пренео, амерички званичници су услед растућих тензија са том земљом навели да САД планирају да изведу ново тестирање ракетног система одбране ТХААД насупрот балистичкој ракети средњег домета Северне Кореје.
Иако је то планирано месецима уназад, сада како се наводи, тај потез добија на значају због најновијег лансирања балистичке ракете Северне Кореје.
Неки стручњаци верују да ракета има могућност да досегне до Аљаске и Хаваја, а да је тест указао на значајан напредак у намери Северне Кореје да изгради ракете нуклеарног типа које би могле да погоде америчко тло, наводи агенција. Погледајте ОВДЕ зашто су Путин и Трамп разговарали два сата. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао развој нуклеарног програма Северне Кореје:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА