Најновије

АМЕРИЧКИ БРОДОВИ У УКРАЈИНИ: Ево шта су им Руси поручили! (ФОТО/ВИДЕО)

Америчка крстарица "Хју сити" и разарач "Карни" ушли су у луку Одесе како би учествовали у америчко-украјинским поморским вежбама "Си бриз 2017", објавио је локални интернет сајт "Думска".

Разарач "Карни" (Фото: Јутјуб)

Према извештајима медија, бродови су се усидрили у првом кеју новог контејнерског терминала.
Лист наводи да је улазак америчке крстарице у Одесу прилично редак догађај. Последњи пут то се догодило 2011. године, када су у луку упловили бродови "Анзио" и "Монтереј".
Раније су у Одесу стигла три турска брода и подморница, а на аеродром слетела два војна авиона земаља НАТО-а. Осим тога, САД су на маневре упутиле противподморнички авион "Боинг П-8 Посејдон" и око 800 морнара.
Руска Црноморска флота пратиће америчко-украјинске поморске војне вежбе "Си бриз" изјавио је извор из власти Крима. 
"Одржавање америчко-украјинских вежби "Си бриз" ће константно пратити снаге и средства Црноморске флоте. То подразумева ваздушно извиђање, пратњу бродова, рад надземних станица", објаснио је извор.
Према његовим речима, средства за извршавање извиђања Црноморске флоте биће ангажована током читавог трајања вежби.
"Црноморска флота тренутно располаже прилично широком флотом авиона поморске авијације за обављање континуираног надгледања и праћење из ваздуха. Бродови ће се, са своје стране, одржати на потребној удаљености за надгледање војних вежби", рекао је извор.
Посланик Државне думе из Севастопоља Дмитриј Белик је истакао да би украјинска морнарица могла да искористи ове вежбе за провокације у близини руске економске зоне. 
"Мислим да ће украјински морнари желети да покажу своју "одважност" у близини наше компаније "Черноморњефтгас", коју они сматрају својом", рекао је Белик.
Ове године на војним вежбама, осим САД и Украјине, учествују Белгија, Бугарска, Велика Британија, Грчка, Грузија, Канада, Француска, Италија, Литванија, Молдавија, Норвешка, Пољска, Португалија, Шведска и Турска. У маневрима ће учествовати јединице копнених и поморских снага, као и десантне јединице.
Погледајте ОВДЕ какво се то тајно оружје СССР ускоро враћа на задатак?
Извор: Курир/ rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако је било прошле године на истој смотри у Украјини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА