Најновије

БРУКА И СРАМОТА: Мајке Сребренице и бивши градоначелник бојкотовали комеморацију бошњачким и српским жртвама

У Центру за културу Сребреница данас је одржана комеморативна седница Скупштине општине Сребреница посвећена бошњачким и српским жртвама, којој нису присуствовали председници Организационог одбора за обележавање злочина над Бошњацима, што је начелник Младин Грујичић назвао "својеврсним бојкотом".

Сребреничке жртве (Фото: Јутјуб)

На комеморативној седници нису били присутни бивши начелник Сребренице и председник тог одбора Ћамил Дураковић, као ни "Мајке Сребренице", а ни директор Међународног центра у Поточарима.
Дураковић је за сарајевску Н1 казао да је разлог његовог бојкота седнице реторика начелника Грујичића и његово негирање "геноцида". Раније је Када Хотић, председница Удружења "Мајке енклава Сребреница - Жепа", за Н1 навела како чланови удружења жртава нису дошли на седницу не зато што су је бојкотовали, већ да су имале много обавеза.
Комеморативној седници присуствовао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, Рамиз Салкић, потпредседник бх. ентитета РС као и представници верских заједница.
Прочитајте ОВДЕ зашто је за Милорада Додика увреда када га неко назове Босанцем?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац о српским жртвама у Сребреници.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА