Најновије

РАДИКАЛИ УПОЗОРАВАЈУ: Државна граница не сме на арбитражу!

Од 2002. године до данас званичници Хрватске постављају питање границе на Дунаву између Републике Србије и Хрватске. Ради се о 145 километара границе, односно 11.000 хектара земљишта које катастарски припада општинама Апатин, Сомбор и Бачка Паланка.

Шешељ на конференцији за штампу (Фото: СРС)

- Српска радикална странка подсећа да је међународним прописима регулисано да се међудржавна граница утврђује средином пловне реке и да са аспекта међународног права граница на Дунаву није и не може бити спорна - наведено је у саопштењу.
Српски радикали упозоравају представнике режима да не помишљају да се спор са Хрватском  решава на међународној арбитражи јер је исход такве арбитраже унапред познат и био би на штету Србије.
- С обзиром да је решавање питања границе услов за улазак Србије у Европску унију представници Србије морају се одрећи уласка у Европску унију зарад целовитости државне територије - истичу радикали и наглашавају да су у Европској унији сконцентрисани сви српски непријатељи и да је Србија увек трпела штету када су се нека  спорна питања решавала на међународном нивоу. Погледајте ОВДЕ како Хрвати стварају војску Косова. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако ће бити решен спор између Србије и Хрватске:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА