Најновије

ХАОС У ЗОНИ ПРИМИРЈА "ПУТИН-ТРАМП": Избиле жестоке борбе, амерички џихадисти тврде да су оборили сиријски авион! (ВИДЕО/МАПА)

На југу Сирије, у зони у којој је на састанку између руског и америчког председника на самиту Г20 у Хамбургу договорено примирје, избиле су жестоке борбе између Сиријске арапске армије и њених савезника са једне, и џихадиста такозване "Слободне сиријске армије" (ССА), које обучавају, опремају и логистички помажу Сједињене Државе, са друге стране.

Борбе у Сувајди (Илустрација: Правда)

Након јучерашњег пробоја сиријских снага на подручју истока покрајине Сувејда, која није обухваћена договором о примирју између Путина и Трампа, у којој је ослобођен велики део територије коју су до тада контролисали џихадисти ССА, уследио је контранапад "побуњеника". Више о јучерашњим успесима сиријских снага, када је за 12 сати ослобођено 3.000 квадратних километара територије, прочитајте ОВДЕ. Иако про-џихадистички медији тврде да је ССА успела да поврати изгубљену територију, за сада, нису успели да поткрепе ове тврдње, које извори блиски сиријским снагама оштро одбацују. Снимак Хезболаха из операција у Сувајди: Очигледно исфрустрирани губитком стратешки важне територије, џихадисти су извршили напад на сиријску авијацију у зони примирја. Према неким тврдњама џихадистичких извора, оборен је сиријски авион, други тврде да је у питању хеликоптер, док трећи кажу да су оборени и авион и хеликоптер сиријске авијације.

Иако, за сада, нема потврда оваквих информација, сигурно је да је до напада противавионским оружјем дошло, пошто суз сиријске снаге које се налазе на северној линији пробоја из правца Палмире, обновиле своја дејства. Према првим информацијама, сиријске снаге бележе брз напредак и одлучне су да саставе пробију коридор до јужне линије пробоја, чиме би у потпуности опколили џихадисте у дубинама Сиријске пустиње. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА