Најновије

МАТИС ПОРУЧИО ХРВАТИМА: "Олуја" је пример војне операције, а стижу и амерички авиони! (ФОТО/ВИДЕО)

Хрватски министар одбране Дамир Крстичевић срео се у Вашингтону са америчким министром одбране Џејмсом Матисом.

Крстичевић код Матиса (Фото: Flickr/Jim Mattis)

Састанак је почео разговором о операцији "Олуја", за коју је Матис, познат под надимком Бесни Пас, истакао да је "пример војне акције која се изучава и у америчким војним школама", преноси Јутарњи лист.

- Ускоро ће бити 22. годишњица операције која је позната под називом "Олуја". То је операција која се овде у Америци проучава и показује шта добро предвођена, добро опремљена и добро истренирана снага, политички добро руковођена, може да направи и преокрене. Посебно поштујемо вас, свог савезника, једну малу земљу која се бори знатно изнад своје категорије, поручио је Матис хрватском министру одбране. Крстичевић је, након састанка, за ХРТ рекао да је са Матисом разговарао о "доприносу међународној безбедности, тероризму, НАТО-у, политичкој безбедносној ситуацији у окружењу Хрватске, у југоисточној Европи, јачању обрамбене сарадње и америчкој подршци развоју хрватске војске". Матис је поновио да Хрватска може да буде пример државе НАТО-а, похваливши допринос хрватских војника, навео је Крстичевић.

Како преноси Јутарњи једна од тема разговора двојице министара била је и војна авијација. - Доношење те одлуке чека се већ 15-ак година, времена више нема. Добио сам подршку министра Матиса за тај пројекат. Корак смо ближе куповини америчких авиона. Олдуку о куповини ћемо донети до краја године, радујем се тој сарадњи, рекао је Крстичевић за ХРТ. А које авионе Хрвати планирају да купе од Американаца, прочитајте ОВДЕ. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА