Најновије

РУСИ КРЧЕ ПУТ СА ЗАПАДА: Захуктава се нова трка за "нафтну престоницу" Сирије!

Ваздухопловни батаљон Руске армије извршио је данас велики број ваздушних удара западу Деир Ез Зора.

ВКС у Сирији (Илустрација: Правда)

Руски ваздухопловни батаљон који је долетео из правца покрајине Хомс, извршио је данас више од 20 напада у покрајини Деир Ез Зор, у којима је убијен велики број терориста Исламске државе (ИД). На мети руског ваздухопловства нашао се велики број положаја Исламске државе на првим линијама фронта око самог града, али и оближња места окупљања терориста. Највећи број напада извршен је у области планина Тардех и електране, на западном ободу покрајинске престонице.
Како наводе војни извори сиријских медија, руски обавештајци раније су доставили планове ИД-а о масовном нападу на војну базу 137. бригаде у Деир Ез Зору, који је требало да буде покренут данас. "Изненадан" јуриш, према тврдњама сведока, стигао је само до руских бомби. Готово идентичан обим дејстава у Деир Ез Зору имало је америчко ваздухопловство. Шта су били њихови циљеви и коме они крче пут према "нафтној престоници" Сирије, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У крчењу пута предстојећој офанзиви према Деир Ез Зору из три правца учествују и тактички бомбардери руског ваздухопловства. Погледајте:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА