Најновије

Војни аналитичари заледили руске генерале: Порошенко је донео закон који значи рат, Русија мора напасти прва …

“Потписан је закон који чланство у овом савезу одређује као приоритет националних интереса државе,“ написао је Порошенко на својој фејсбук страници, а извештавају руски медији.

Порошенко (Фото: topwar.ru)

Он је истакао да ће украјинске власти морати да обаве доста посла за реформу сектора безбедности и одбране како би испунили критеријуме за чланство у НАТО-у.
Украјински председник Петро Порошенко је законодавно одобрио намеру Украјине да се придружи НАТО-у. Од сада ће чланство у НАТО-у бити сматрано приоритетом у државној политици Украјине.
Раније је Украјина усвојила нову војну доктрину и дефинисала улазак земље у НАТО као главни циљ спољне политике земље. Након тога, украјинска посланица Нађа Савченко је позвала Кијев да се не понизи пред НАТО-ом, већ да створи сопствену снажну војску. Војска вредна борбе ће омогућити Украјини да се равноправно придружи Северноатланском савезу, рекла је она.
Анкета спроведена у Украјини је показала да 40 одсто Украјинаца жели да се земља придружи овом савезу.
Сајт руског медија pravda.ru је затражио стручно мишљење о овој теми од Михаила Александрова, водећег стручњака у Центру за војне и политичке студије на Московском државном Инстуту за међународне односе, доктора политичких наука.
Порошенко је потписао закон о тежњи Украјине за чланством у НАТО-у. Да ли то значи да ће се базе НАТО-а појавити на само 600 км од Москве? Колико брзо се то може десити?
“Ови закони су по природи чиста пропаганда. Нико неће прихватити Украјину у НАТО у позицији у којој се ова земља данас налази. Декларисане намере још увек не значе позитиван исход. Грузија то ради већ много година, а ствари се налазе тачно тамо где су и почели, иако је Грузија у много повољнијој позицији од Украјине. Ипак, Грзија има нерешен конфликт, а НАТО схвата да се Грузија радује придруживању савезу како би своје територијалне проблеме решили помоћу НАТО-а.“
“Пријем Украјине у НАТО ће значити само једну ствар: рат са Русијом. НАТО-у то не треба. Да су желели да се боре, они би већ започели тај рат, на пример, након што је Русија вратила Крим, након што је Русија подржала Донбас. Све док НАТО то не започиње, то значи да неће дозволити Украјини да се придружи НАТО-у. Ипак, могу се предомислити и начинити Украјину чланицом НАТО-а како би започели рат са Русијом. Међутим, у том случају ће Русија морати да нападне прва, без чекања да буде нападнута.“
Да ли то значи да нас они могу напасти из Украјине у било ком тренутку?
“Наравно. Неко мора регулисати питање Украјине без одлагања. Не треба да се заваравамо да ће оно решити само од себе. То је немогуће. Требало је да војно подржимо Доњецк и Луганск републике од самог почетка.“
Колико дуго је НАТО-у потребно да среди чланство за земљу која има територијалне проблеме?
“Устав искључује такву могућност. Ипак, они могу прихватити било кога ако желе. У овом случају, Украјина ће одмах захтевати решавање проблема Донбаса. Другим речима, НАТО може учинити Украјину својим чланом само ако савез чврсто одлучи да објави рат Русији. НАТО је такође свестан тога. Мало је вероватно да ће Украјина постати чланица НАТО-а у догледној будућности, а ти закони које Порошенко потписује представљају само пропаганду.“ Најопаснији човек Блиског истока жели пријатељство са Путином!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Представљање тренинг центра Украјинске добровољачке армије (УДА)
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА