Најновије

НАСТАВЉАЈУ СЕ НЕМИРИ У ОКУПИРАНОМ АДЕНУ: Хадијеве трупе хапсе демонстранте

Снаге тзв. Сигурносног појаса, лојалне председнику Хадију, у окупираној јеменској луци Аден разбиле су демонстрације породица затвореника. Породице су покушале да организују скуп испред седишта канцеларије УН у овој луци али су их Хадијеви борци спречили.

Хадијеви бојовници (Фото: Ал Мисирах)

Демонстранти, већином мајке ухапшених, су застрашивани претњом силовањем а две жене су и ухапшене. Борце тзв. Сигурносног појаса фанансирају и наоружавају Уједињени Арапски Емирати. 

Jeменске власти тврди да се у затворима на територији коју су окупирали Саудијци налази више од 10.000 политичких затвореника који се противе режиму Хадија и саудијској агресији. У Адену који је саудијска коалиција заузела пре годину дана влада велика нестабилност. Предходних дана у граду је било низ протеста, демонстрирала је чак и војска због не исплаћених плата, затим Јужни покрет која захтева поновно стварање независног Јужног Јемена и критикује просаудијског председника Хадија. Снимке овог протеста можете видети ОВДЕ. У самом граду је несташица хране и других ствари јер Хадијев режим не успева да обезбеди нормално снабдевање овог града. Како Саудијци напуштају положај након напада Хута погледајте ОВДЕ. Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јеменски војници вежбају гађање на америчкој и израелској застави.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА