Најновије

ГОНИЋЕМО ГА ДО СМРТИ: Матис не може да прихвати да су Руси убили Багдадија!?

Шеф Пентагона Џејмс 'БесниПас' Матис изјавио је данас да не може да потврди да је вођа Исламске државе (ИД) Абу Бакр ал Багдади заиста мртав.

Џејмс 'Бесни Пас' Матис (Фото: public, Правда)

- Када бисмо знали, ми би вам рекли. У овом тренутку не можемо то нида потврдимо ни да оспоримо, рекао је Матис на питање новинара о убиству вође ИД-а. - Наш приступ јесте да претпоставимо да је жив, док се не не докаже супротно, а тренутно не можемо да докажемо супротно - појаснио је амерички министар војни и додао - Ми ћемо га прогонити до смрти.
Да подсетимо, руско Министарство одбране почетком јуна објавило је информацију да постоје индиције да је вођа Исламске државе убијен у нападу Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у Раки, али да није у могућности да потврди ту информацију. Снимак удара у окм је наводно страдао Ал Багдади: Први високи званичник који је потврдио ову информацију био је ирански ајатолах Али Каманеј, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Чак је и такозвана "Сиријска опсерваторија за људска права" са седиштем у Лондони потврдила Багдадијеву смрт из својих извора, а и мања гласила терористичке организације тврде да је њихов вођа мртав. На интернету се чак појавио и снимак беживотног тела Абу Бакр Ал Багдадија... Изгледа да само Матис и његово министарство не могу да се помире са чињеницом да је Багдади мртав или их само превише боли то што су га убили Руси, једним прецизниом ваздухопловним ударом у Раки. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА