Најновије

РУСИ ПОПРАВЉАЈУ ШТО АМЕРИ КВАРЕ: Још четири насеља потписала споразум о прекиду ватре

Четири насеља у провинцији Идлиб на северозападу Сирије придружиле су се онима који су потписали споразум о прекиду ватре, саопштио је руски министар одбране.

Руси у Сирији (Фото: Јутјуб)

"У последњих 24 сата потписана су четири споразума о прекиду ватре са представницима Барагите, Ал Васита, Рајал и Тал Ал Агар у провинцији Идлиб. Укупан број насељених подручја, чији су челници потписали споразуме о помирењу, достигао је 2.015 ", наводи се у извештају.
Број наоружаних формација које тврде да су прекинуле оружана дејства је 153. Чак 65 оружаних формација сиријске опозиције приступило је примирју након што је оно ступило на снагу 30. децембра 2016. године.
Разговори о придруживању прекиду ватре настављају се са командантима оружане опозиције у Алепу, Дамаску, Хомсу, Хами, покрајини Ал Квинетра.
У последњих 24 сата, руска странка Руско-турске комисије за повреде Заједничког споразума, регистровала је девет таквих случајева у Дамаску и Латакији. Турска странка забележила је осам случајева такође у Дамаску и Дарау.
За то време америчке трупе и даље насрћу на суверену Сирију, прочитајте ОВДЕ шта се дешава у Раки.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Само 16 руских војних специјалаца успело је без и једног јединог погинулог у својим редовима да дан и по у Сирији, на истоку њене провинције Алепо, одбија нападе око 300 одлично наоружаних и увежбаних припадника Исламске државе.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА