Најновије

НОВЕ ТЕНЗИЈЕ САД-ИРАН: Вашингтон захтева од Техерана хитно ослобађање Американаца из затвора!

Сједињене Америчке Државе позвале су данас Иран да хитно ослободи америчке и друге стране држављане који су задржани у притвору у тој земљи због, како тврде, измишљених оптужби у вези са националном безбедношћу.

Доналд Трамп (Фото:Синхуа)

Позив САД уследио је након што је Техеран саопштио да је Американац, који није именован, осуђен на 10 година затвора. 
- Позивамо на хитно пуштање на слободу свих америчких држављана који су неправедно задржани у притвору у Ирану, тако да могу да се врате својим породицама - рекао је званичник Стејт департмента, којег АФП није именовао. 
У његовој изјави се не помиње ниједна конкретно особа, али је она уследила након што је ирански портпарол објавио да је неименовани амерички држављанин осуђен јер се наводно "инфилтрирао" у ту земљу. 
Амерички званичник оптужио је "ирански режим" да наставља да задржава у притвору америчке грађане и друге странце на основу измишљених оптужби у вези са националном безбедношћу. 
- Безбедност америчких држављана и даље је највећи приоритет. Сви амерички грађани, нарочито они са двојним држављанством који размишљају о одласку у Иран, требало би пажљиво да прочитају наше најновије упозорење у вези са путовањима - нагласио је он. 
Прочитајте ОВДЕ где ће Русија и Запад започети своју главну битку за Балкан?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА