Најновије

ЛУД ЗБУЊЕНОГ: Седница косовског парламента одложена због...

Коалиција окупљена око ДПК Хашима Тачија одлучила је да конститутивну седницу косовског парламента – најављену за сутра – одложи за 27. јул јер је, наводно, 40 изабраних посланика на годишњем одмору, пише "Епока е ре".

Косовска скупштина (Фото: Јутјуб)

Заменик председника Демократске партије Косова Енвер Хоџај и члан Алијансе за будућност Косова Мухарем Нитај потврдили су да ће се конститутивна седница, ипак, одржати следеће недеље.
Хоџај је након седнице председништва странке, одржане у понедељак, рекао да је коалиција осигурала гласове за формирање парламентарне већине и нове владе, али није прецизирао која ће им се још странка придружити, преноси Коха диторе.
"Осим што имамо потребан број гласова, друге техничке припреме зависе од скупштинске администрације, а не од политичких странака", рекао је Хоџај.
Ипак, лист подсећа да скупштинска администрација није одговорна за сазивање седнице, већ иницијатива мора да потекне од председника привремених косовских институција.
Алијанса за будућност Косова је, у међувремену, негирала информације да кандидат за премијера Рамуш Харадинај није прикупио довољан број гласова за добијање мандата, те да је због тога одложена конститутивна седница парламента. АБК тврди да је реч о спекулацијама. Овако је Харадинај причао пре два месеца.
Прочитајте ОВДЕ има ли Србија шансе да лобирањем спречи тзв. Косово?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било на седници Скупштине Косова, када су посланици мало гутали и сузавац.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА