Најновије

ЕУ ПРОТИВ ГЕНЕРАЛА ЗАХРЕДИНА: Легендарни командант бранилаца Деир Ез Зора на удару Европске уније!

Европска унија покренула је санкције против 16 Сиријаца, због наводне умешаности у наводни напад немијским оружјем на Кан Шејкун у априлу ове године.

Генерал Исам Захредин (Фото: Википедија)

Међу сиријским званичницима и официрима који су се нашли на удару санкција ЕУ нашао се и легендарни командант бранилаца Деир Ез Зора, који више од две године одолевају у потпуном окружењу Исламске државе на далеком истоку Сирије - бригадни генерал Исам Захредин.
Европска унија терети једног од најпопуларнијих људи у сиријском народу да је 2012. водио опсаду града Баб Амра и да је 2011. употребио прекомерну силу против опозиционих демонстрација, а иако је у то време био у Деир Ез Зору, неких 300 километара даље, ЕУ оптужује генерала Захредина да је учествовао и у припреми наводног напада хемијским оружјем у Кан Шејкуну у априлу ове године.  Сиријски званичници одбацили су оптужбе Европске уније против 16 Сиријаца као "потпуно апсурдне", нарочито наводећи случај генерала Захредина. А како командује Исам Захредин браниоцима Деир Ез Зора, и зашто га народ Сирије толико воли и поштује, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Исам Захредин у првим борбеним редовима у Деир Ез Зору 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА