Најновије

КЛИМА УРЕЂАЈУ МОГУ ОЗБИЉНО ДА ВАМ УГРОЗЕ ЗДРАВЉЕ: Ево шта треба да урадите уколико не желите да вам позли

Високе температуре ових дана ретко ко може да поднесе без клима уређаја. Расхлађујемо се на послу, у аутомобилу и наравно код куће.

Могу да вам наруше здравље (Фото: Јутјуб)

Међутим, клима, тачније нагле промене температуре могу бити погубне по нас, зато се саветује да обавезно следите ова правила, како вам се не би слошило.

Немојте да глумите коцкицу леда

Разлика између спољне и унутрашње температуре не сме бити већа од 10 степени. Зато, никако немојте да штелујете климу да дува на 18 степени док је напољу 40! Иако су мале шансе да ће она постићи ту радну температуру, сигурно ће просторију или возило охладити на бар 23 степена, што је огромна разлика. Уколико из тако хладне просторије изађете напоље, ваш организам ће доживети шок, и опасно штетите здрављу.

Клима не сме да ради нон-стоп

И ово вам не причамо због уштеде струје, него због вас. Предуго излагање хладном ваздуху може да утиче на циркулацију и метаболизам. Зато, чим се просторија довољно расхлади искључите је, а потом поново укључите када вам постане вруће. Пре него што кренете напоље, обавезно се "аклиматизујте" како не бисте доживели шок.

Да, и клима се пере

Уколико вам је стало да сачувате ваше здравље, обавезно сервисирајте клима уређај. У њему се скупљају бактерије, никотин, прашина, ма све! Зато барем једном годишње треба очистити филтере.

Истрпеће моја глава

Немојте дозволити да клима дува директно у вас. Осим упале уха, главобоља, и болова у зглобовима можете трајно наштетити свом здрављу. Зашто је кокосово уље одлично за препланули тен прочитајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како да сачувате клима уређај
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА