Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: САД немају право да се налазе у Сирији, а Руси имају право да нам кажу...

Званични Дамаск традиционално се противи страном војном присуству на својој територији без дозволе. Међутим, власти у земљи практично морају да се помире са присуством америчких трупа на својој територији и не сукобљавају се са њима, иако је америчка војска више пута нападала сиријску војску.

Америчке трупе у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Сједињене Америчке Државе немају правног основа да остану у Сирији, где без дозволе Дамаска обављају војне операције против терориста, изјавио је командант Команде за специјалне операције САД генерал Рејмонд Томас.
„Ближи се дан када ће Руси да кажу: ’Зашто сте ви и даље у Сирији?‘ Ми смо ту (у Сирију) ушли из оправданих разлога, али ако Руси буду играли на ову карту, онда када будемо желели да останемо, нећемо то моћи да урадимо. Они (Русија) то могу“, рекао је Томас, говорећи на безбедносном форуму у Аспену у америчкој држави Колорадо.
Генерал је истовремено подсетио да је једини основ за боравак америчке војске у Сирији борба против тероризма. У том смислу је одбијање Вашингтона да прекине своје операције пркос протестима власти у земљи.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је у интервјуу за „Ен-Би-Си њуз“ рекао није против америчких база у Сирији, али да би оне требало да буду размештене на законској основи. Према његовим речима, он је у медијима видео информације да су САД направиле у Сирији десет војних база. Лавров је истакао да ће после победе над терористичким групама у Сирији земља бити ослобођена и биће постигнут договор који ће задовољити све етничке и верске групе, а присуство страних војника и база ће бити законски дефинисано само од стране власти у Дамаску. Шта су Руси рекли о америчком нападу на Сирију?
Прочитајте ОВДЕ како је шеф дипломатије Руске Федерације Сергеј Лавров одреаговао на најновије оптужбе које је на рачун Кремља изговорио шеф ЦИА Мајк Помпео.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америка је бомбардовала суверену Сирију пре три месеца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА