Најновије

АСАД ЗАХТЕВА ОД САД: Америка да плати штету Сирији за разарања и убијену децу и цивиле!

Сирија тражи да Сједињене Америчке Државе и њени савезници плате за уништавање инфраструктуре и да сносе правну одговорност за нелегитимно бомбардовање цивила, наводи се у писмима сталне мисије Сирије у УН адресиране на генералног секретара УН Антонија Гутереша и председавајућег Савета безбедности, Кинеза Лија Ђиеија.

Страдање цивила у америчким нападима (фото: Јутјуб принтскрин)

"Сиријска Влада инсистира да напади морају престати и да чланице ове нелегитимне коалиције морају сносити политичку и правну одговорност за уништење инфраструктуре у Сиријској Републици", истиче се у писму сталне мисије.
Додаје да удари из ваздуха коалиције предвођене САД и даље "узимају више стотина живота недужних сиријских цивила" и да су у бомбардовањима скоро потпуно уништене куће и витална инфраструктура.
Сиријска стална мисија у УН је као примере узела два недавна удара, током којих су коалициони авиони уништили нафтна и гасна постројења.
Дамаск, такође, указује и на бомбардовање извршено 27. маја на село Хасу Албу Ауф у провинцији Хасаках где су потпуно уништене бројне куће, а погинуло је најмање осам цивила, углавном деце. Амерички генерал очитао буквицу својима: "Ми немамо право да смо у Сирији, а Руси имају..." Опширније ОВДЕ. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Западни медији руске ударе у Сирији приказују као америчке
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА