Најновије

БИВШИ ШЕФ ЦИА: Трамп својим потезима САД увукао у кризу, а срамотно је...

Бивши шеф америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Џон Бренан упутио је критике на рачун председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, казавши како је његова администрација земљу увукла у кризу.

Трамп и НАТО чланице (Фото: Јутјуб)

Бренан је заједно с бившим директором националних обавештајних служби Џејмсом Клапером гостовао на Форуму безбедности у граду Аспену, у савезној држави Цолорадо.
Бренан се осврнуо на истрагу која се односи на уплетеност Русије у председничке изборе у овој земљи, о чему је рекао како је специјални тужилац Роберт Милер одличан избор за ову истрагу.
Нагласио је како Милер мора одбити сваки Трампов неуставни захтев, а у вези са тврдњама да би тужилац могао бити смењен, Бренан је казао:
“У случају да Трамп смијени Милера ја се надам да ће чланови Конгреса рећи ‘доста’, и да ће престати да износе различите разлоге и изговоре који отворено крше наше законе и државни систем”.
Како је рекао, ако администрација нема ништа за сакрити онда је потребно да се истрага у вези с Русијом оконча што пре, а захтеве за Милерово скидање с дужности требало би да осуде и званичници.

"Срамотно што Трамп омаловажава процене обавештајаца"

Бивши шеф ЦИА-е даље наводи како је “Трамп својим поступцима земљу увукао у кризу”, а истакао је да је срамотна чињеница то што Трамп омаловажава процене обавештајних агенција у вези са Русијом.
“Не разумем како Трамп мисли оваквом политиком постићи да САД буде сигурнија земља. Отворено говорим, постоји јасна забринутост да постоји велика разлика између стварног и онога што Трамп говори”, поручио је Бренан. Војислав Шешељ је искрени фан америчког председника.
Прочитајте ОВДЕ шта је о Вучићевој посети Вашингтону рекао амерички амбасадор у Србији Кајл Скот.
Извор: Анадолија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Какви су планови Америке са Србијом?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА