Најновије

ЈЕЊАВАЈУ ЛИ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ МАДУРА? Смањује се број демонстраната, САД прете обуставом исплате за нафту! (ВИДЕО)

Венецуеланске снаге Националне гарде испалиле су сузавац на демонстранте који протестују против намере председника те државе Николаса Мадура да формира Уставотворну скупштину која би изменила постојећи устав.

Протести у Венецуели (фото: Јутјуб принтскрин)

Бели облаци гаса и редови полицајаца на моторима блокирају демонстранте у Каракасу, преноси АП.
Протестима који се данас у Каракасу одржавају присуствовале су хиљаде демонстраната, али изгледа да су ти протести били мањи него претходни, организовани против владе, који су протеклих месеци потресали Венецуелу.
Власти у Венецуели рутински су одговориле на протесте који трају већ четврти месец на улицама, користећи сузавац и гумене метке како би растерали демонстранте.
Најмање 97 особа је погинуло у хапшењима у току протеста, а хиљаде су повређене или се налазе у притвору.
Посланик из редова опозиције Хосе Мануел Оливарес рекао је да ће фрустрирани грађани остати на улицама.
Како је Ројтерс претходно пренео, позивајући се на неименованог високог званичника Беле куће, САД разматрају финансијске санкције против Венецуеле у оквиру којих би могле да обуставе исплате у доларима тој земљи за нафту.
Америчка администрација има за циљ да изврши притисак на социјалистичког председника Венецуеле како би одустао од планова о спорној новој скупштини, која би, како сматрају, учврстила његов положај као диктатора.
Како је АФП раније пренео, тај Мадуров план осудили су и Европска унија, Уједињене нације, Организација америчких држава и католичка црква. Заокрет у америчкој пропагандној машинерији - Трамп именова вука са Волстрита, читајте ОВДЕ Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА