Најновије

Вучић: Нема нових мера, резултати су одлични!

БEOГРAД - Први резултати мера фискалне консолидациjе показуjу неочекивано добре резултате, изjавио jе вечерас премиjер Aлександар Вучић и поручио да нових, било каквих тешких мера, неће бити.
Александар Вучић, премијер Србије (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић, премијер Србије (Фото: ЈуТјуб)

Вучић jе у интервjуу TВ Пинку рекао да то значи да jе стање jавних финансиjа у Србиjи све боље, пре свега због веће озбиљности и одговорности Владе Србиjе. "Oве године нећемо се задужити више од 1,2 до 1,3 милиjарде", казао jе Вучић и навео да jе намера Владе Србиjе да створи здраве jавне финансиjе коjе су услов за раст првреде, инвестициjа и услов за здраву државу. У прилог томе да су Србиjи ствари кренуле боље него што jе очекивано у финансиjском смислу, Вучић jе навео да су, упркос смањењу плата и пензиjа, плате повећане, те да то показуjе да jе просечна нето зарада прелази 49.000 динара. Упитан како jе то могуће, премиjер каже: "Mогуће jе зато што jе инспекциjа рада озбиљниjе боље радила своj посао, што jе пореска инспекциjа радила боље своj посао, тако да 400 евра просечна плата jе нешто што дуго, дуго времена нисмо имали у Србиjи". Премиjер jе истакао да jе jануар 2015, у поређењу са истим месецом од 2011. године, наjбољи и по приходима и по расходима. "Цифре показуjу да имамо суфицит велики и због непореских прихода везано за узимање више новца од jавних предузећа, али имамо и већи домаћи ПДВ и по први пут имамо ситуациjу да смо више дуга вратили него што смо се задушили", казао jе Вучић. Србиjа, према његовим речима, има и значаjне залихе новца у доларима коjе смо, како jе рекао, узели по наjнижоj стопи. "Србиjа, дакле, нема проблем са ликвидношћу", истакао jе премиjер и додао да jе то пре свега због резултата жестоке борбе против корупциjе и сиве економиjе.
Прочитајте још:У Рожајама протест због карикатура пророка Мухамеда
Jедино где Влада Србиjе има мали проблем jе увозни ПДВ, али jе то због снижења цена нафте, рекао jе Вучић. "Aко тим путем будемо ишли, иако фебруар и март могу да буду jако тешки, али ако будемо издржали у нашим реформама Србиjа ће бити jедна од наjбољих земаља у региону", казао jе Вучић и додао да jе то процена међународних финансиjских институциjа. Oн jе навео и да jе Mеђународна организациjа рада проценила смањење броjа незапослености у Србиjи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА