Најновије

РАТ У ЈЕРУСАЛИМУ: У понедељак хитан састанак СБ УН (ВИДЕО)

Савет безбедности Уједињених нација састаће се у понедељак како би разговарао о порасту насиља између Израелаца и Палестинаца, најављују данас дипломате.

Нереди у Јерусалиму (Фото: Твитер/Принтскрин)

Шведска, Француска и Египат затражиле су данас хитан састанак Савета безбедности УН након сукоба Израелаца и Палестинаца у Јерусалиму, преносе агенције. 
Заменик амбасадора Шведске у УН Карл Скау навео је на свом налогу на Твитеру да је циљ састанка "хитан разговор о томе како се могу подржати позиви за деескалацију у Јерусалиму".
Како су агенције пренеле, у сукобима између Палестинаца и израелске полиције на Храмовној гори у Јерусалиму у петак су погинула три Палестинца, а на Западној обали 19-годишњи Палестинац је избо три Израелца, после чега је упуцан.
Израелска полиција јуче се сукобила у Јерусалиму са Палестинцима који су, у знак протеста, организовали муслиманску молитву испред великог светилишта на Храмовној гори, које походе и Јевреји и Муслимани.
Протест је покренут након што су израелске власти поставиле детекторе за метал на капији светилишта пошто су ту палестински нападачи прошле недеље убили два израелска полицајца. АП је навео да су спорадични сукоби избили и у другим деловима Јерусалима.
Прочитајте ОВДЕ јењавају ли протести против Мадура?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Још драматичних снимака са улица Јерусалима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА