Најновије

"СНС СЕЧА": Ево где је све и зашто, Вучић разрешио функционере својих одбора!

Три локална одбора Српске напредне странке већ су распуштена, а велика чистка наредних дана спрема се у још четири испоставе ове партије на локалу.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Према информацијама, врх напредњака показао је "црвени картон" својим функционерима у Блацу, Великом Градишту и Зајечару, а пред распуштањем су и одбори у Ужицу, Бору, Босилеграду, Ражњу... И то је прва фаза рашчишћавања у коју је најјача странка кренула после анализе изборних резултата, стања на терену и обимног истраживања јавног мњења.
Решењем, које је потписао председник СНС Александар Вучић, за повереника странке у Великом Градишту постављен је адвокат Владимир Штрбац (34). Истом одлуком разрешени су сви функционери општинског одбора и распуштени сви месни одбори. Штрбац је од свог претходника већ преузео печат и кључеве просторија, а ових дана очекује се и званична примопредаја дужности. Сличан сценарио спрема се и у другим одборима чији је рад оцењен као - незадовољавајући.
- Главни разлог за распуштање одбора у Зајечару и Ужицу су лоши резултати на изборима. Остали одбори, у којима ћемо извршити кадровске промене, нису показали довољан ангажман у раду с чланством и грађанима - каже Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС.
Према незваничним информацијама, Вучић је на недавном састанку најжешће критиковао председника борских напредњака Благоја Спасковског, иначе директора РТБ "Бор". И тај локални одбор се нашао на списку оних који ће добити ново руководство.
Нова "сеча" на локалу уследила је после недавног састанка, који је Вучић одржао са 850 шефова локалних одбора, а на којем је анализиран њихов рад. Председник СНС је тада оштро критиковао поједине страначке колеге што се не ангажују довољно, а замерио им је да се "ките" његовим именом.
Извор преноси да су напредњаци решили да у наредном периоду чешће "претресају" стање на локалу, посебно због пријава које стижу у централу о функционерима који су се осилили. Врх странке је одлучио да своје редове очисти од таквих кадрова, којима су више пута слате опомене пред искључење.

Лидер напредњака рад двојице функционера изнео као пример другима

Милија Милетић (Сврљиг): Исплати се поштен рад
- Похвале председника Вучића нисам очекивао. Посао увек радим пуним срцем, најбоље што могу и покушавам свима да помогнем. Сутра, кад не будем политичар и вратим се послу ветеринара, желим да могу свакога да погледам у очи и да ме памте по неком делу, објекту или направљеном путу - каже бивши председник Општине Сврљиг, а сада посланик Милија Милетић, који је у савезу са СНС.
Он каже да је рецепт за успех на локалу поштен рад, уважавање људи, а посебно брига о старима и изнемоглима. Колегама из других локалних средина Милетић шаље ову поруку:
- Будимо људи, не гледајмо само себе. 
Верољуб Матић (Коцељева): Сви да засучу рукаве
Посланик Верољуб Матић, из Коцељеве, каже да се поноси тиме што га је председник Вучић похвалио, јер "кад од њега стигне похвала, онда човек зна да ради праву ствар". Он наводи да кадрови с локала могу да очекују помоћ од председника или Владе, али не могу да чекају да други раде њихов посао.
- Ако свака општина буде била доведена на најбољи ниво, и Србија ће бити много успешнија. Оно што се ради мора да буде поштено и свима видљиво, па нека процењују. Колегама који воде градове и општине поручујем да засучу рукаве. Али тешко ће ме достићи - каже кроз смех Матић, који је и јуче, на Светог Прокопија, био с народом на вашару у Коцељеви. Погледајте интервју који је разбеснео Вучића.
Прочитајте ОВДЕ шта је амерички амбасадор Кајл Скот изјавио о Вучићевој посети Вашингтону?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је рекао недавно притворени, па пуштен, новинар Дејан Анђус о одласку Вучића са чела СНС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА