Најновије

Дачић љут на Македонију: Ми признали њих, а они Косово!

Поводом захтева македонских власти да се дозволи делегацији из Скопља да годишњицу највећег македонског празника - Илиндена, обележи у манастиру Прохор Пчињски, на територији Србије, министар спољних послова Ивица Дачић каже да не може држава да одлучује о томе.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Нема то везе са државом, то је манастир. Не може држава да одлучује о томе. Они се сваке године обраћају нама, ми то пошаљемо цркви, црква са њима комуницира, а ви знате какви су односи што се тога тиче. Ту нема никакве дилеме - рекао је Дачић на конференцији за новинаре. Одговарајући на питање о односима са Македонијом и да су можда неке његове изјаве утицале на погоршање тих односа, Дачић је подсетио да је, када је говорио о тој земљи, рекао да смо признали Македонију под уставним именом, а да су они касније признали Косово и гласали за Косово у УНЕСКО. - Како сам ја нарушио односе што сам то рекао? Ја сам се са њима разјаснио. Како они према нама, тако ми према њима и тачка. И не само са њима, него и са свима другима - рекао је Дачић.
Шеф дипломатије истакао је да Србија има жељу за побољшање односа са Македонијом и да је много урадила на томе. - Ми смо уложили у односе са Македонијом. Они су увек гласали против наших интереса. Не могу сада да кажем браво. Љути смо - рекао је Дачић. Премијер Македоније Зоран Заев изјавио је недавно у Сарајеву да од власти Србије још није стигао одговор на захтев македонских власти да се дозволи македонској делегацији да годишњицу највећег македонског празника - Илиндена, прослави у Прохору Пчињском, на територији Србије. - Надам се да ћемо добити одобрење, али ако га и не добијемо, нећемо се наљутити - рекао је Заев. Отворено писмо Марка Јакшића председнику Србије Александру Вучићу у ком га оптужује за издају погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг/Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић пева на Вучићевој инаугурацији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА