Најновије

КУРДИ И САА НАПРАВИЛИ ДОГОВОР: Ево чија ће само армија водити битку за Деир Ез Зор (МАПА)

Сиријска арапска армија и тзв. Сиријске демократске снаге, које претежно чине Курди, потписале су тајни споразум о подели зона утицаја у провинцијама Рака и Деир Ез Зор, тврди арапски сајт Ал Модон.

Да ли је направљен договор (Фото: Ал Модон)

Наводни споразум потписан је у селу Укаирашах 20. августа. Споразум предвиђа да тзв. СДС неће ометати напредовање САА на југу и југоситоку Раке, као ни на северозападу провинције Деир Ез Зор. По наводном споразуму, Курди су пристали да у потпуности препусте напредовање ка Деир Ез Зору Сиријској арапској армији.

Према истом извору Курди су одустали од намере о заузимању западних делова Деир Ез Зора. Према сајту Ал Модон, у селу Укаирашах и околини налази се око 400 припадника Тигрових снага са великим бројем тенкова и ракетних лансера. Они наводе да у офанзиви на Деир Ез Зор учествује 4.000 бораца САА. Kурдске снаге су тренутно заузете борбама са Исламском државом у граду Рака. Борбама се не назире крај јер ИД пружа жесток отпор. Како је јордански наредник ликвидирао три америчка војника погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА