Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОДНЕО ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ: Ево колико хиљада терориста је за два месеца ликвидирано у Сирији (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија ослободила је 55 градова и насеља и убила око 2000 бораца Исламске државе у провинцији Алепо од 1. јун напредујући кроз територију ИД дуж обала Еуфрата, навео је руски генерал Сегеј Рудској.

Генерал показао мапе фронтова у Сирији (Фото: Јутјуб)

Мапа стања на овом делу фронта.

Рудској је даље навео да су САА и њени савезници ослободили 150 километара сиријско-ирачке границе укњучујући град Ал Буд и дистрибутивну нафтну станицу Т-2. Следећа мета офанзиве уз ирачку границу је град Букамал на реци Еуфрат, а трупе САА су удаљене 26 колометара од њега.

Следећa велика операција САА је освајање града Укирибат, северозападно од Палмире, и чишћење великог дела територије коју држи ИД.

Истовремно руска авијација наставља са нападима на инсталације и положаје ИД. Генерал је навео да је изведено више од 2.000 летова и преко 5.850 удара. У офанзиви САА и Хезболаха на сиријско-либанској граници убијена су 143 борца терористичке организације Хаџат Тахрир ал Шам и ослобођен је део територије са либанске стране границе у региону Арсал. У борбама је погинуло 19 бораца Хезболаха. Након што су поразили ХТШ, САА и Хезболах сада рећу на територију која је у рукама ИД у истом региону, наведено је у извештају портала Southfront.org. Како је тенкиста прегазио возило бомбаша самоубице и преживео експлозију погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА