Најновије

ИЗАБРАЛИ СУ СМРТ: Терористи на сиријско-либанској граници одбили последњи ултиматум! (ВИДЕО)

Сиријска војска и либански Хезболах су поново започели офанзивна дејства против терористичке организације дуж граница Либана и Сирије, након што је пропала и последња шанса да се сукоб у овом подручју заврши без даљих борби.
Прошлог викенда сиријске снаге и Хезболах напали су Јака Бил Хаил комадни центар сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) који се налази у селу Арсала на сиријској страни планинског масива Каламун. Војници Хезболаха  су направили значајан напредак, заузимајући низ положаја и врх брда у овој области под контролом џихадиста. Терористи ХТШ-а поново нису испоштовали договор, па се настављени сукоби између зараћених страна. 
ХТШ-у је дат ултиматум да напусте погранично подручје и упуте се аутобусима према Идлибу или ће бити комплетно уништени. Без обзира на њихов одговор, планирано је да у блиској будућности комплетна сиријско-либанска граница буде под пуном контролом оружаних снага двеју савезничких држава.
Арсала се налази у близини границе са сиријским провинцијама Дамаск, а терористи често прелазе кроз ово подручје у Либан као избеглице. Прочитајте ОВДЕ шта је све ослободила САА док незадрживим маршом напредује ка Деир ез Зору. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте још снимака борби на граници Сирије и Либана.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА