Најновије

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ: Ако грађанин убије провалника, да не одговара, усвојити Закон хитно!

Синдикат запослених полиције предложио је закон о заштити приватне својине по угледу на онај који постоји у САД - ако вам неко провали у посед можете да се одбраните а да не одговарате.

Провалник (Фото: Pixabay.com)

Синдикат запослених полиције упутио је допис Влади Србије са предлогом да се по хитном поступку усвоји закон о заштити приватне својине.
У образложењу овог предлога, Синдикат полицајаца наводи да се у Србији сада дешава да многи грађани, штитећи своју имовину и породицу од провалника, бивају кажњавани због нечега што не би требало.
"Како смо сведоци да су се у претходним годинама догађали трагични догађаји да приликом провалних крађа страдају грађани и чланови њихових породица, а да се у многим случајевима догађало да грађани, штитећи своје чланове породице и имовину, нанесу телесне повреде или лише провалника живота у самоодбрани, а да потом добију затворске казне због законске регулативе, Синдикат запослених полиције је предложио усвајање закона о заштити приватне својине и покренуо петицију", пише у саопштењу.
Тај закон би био урађен по угледу на онај у САД, који предвиђа следеће: "Ако провалник уђе у приватни посед, стан, кућу и том приликом нападне власника и укућане, исти, у самоодбрани и заштите живота, личног интегритета и приватног поседа, у случају наношења телесних повреда или лишења живота провалника, нису законски одговорни."
Усвајањем оваквог закона, уверен је Синдикат полиције, смањила би се стопа провалних крађа, као и трагичне последице по грађане и њихове породице. 
Синдикат је позвао све своје чланове, запослене у МУП-у и све грађане да потпишу петицију како би се усвојио овај закон и заштитили многи недужни животи и имовина грађана.  Имамо ли право да бранимо своју породицу и сопствени живот? 
Припрема пројекта МУП-а о мерењу средње брзине возача на аутопуту је у завршној фази и ускоро ће почети да се примењује. Прочитајте ОВДЕ и како.
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Као подршка Сашку Богеском који је у самоодбрани убио провалника у свом стану у Београду, била је покренута петиција да се брани са слободе, а захтевала се и хитну измену одредбе кривичног закона која се односи на нужну одбрану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА