Најновије

Вулин о косовском дијалогу: Међу Албанцима нема искрених саговорника

Министар одбране Александар Вулин, оценио је да се још једном показало да међу Албанцима нема искрених саговорника када се покрену питања од суштинског значаја за Србе и Албанце.

Вулин (Фото: Јутјуб)

"Као и увек када Вучић покрене питања од суштинског значаја и важности за Србе и Албанце покаже се да међу Албанцима нема искрених саговорника. Изјаве Раме и Пацолија треба да онемогуће дијалог, наскоде Вучићу, и спрече га да уједини Србе око КиМ" навео је Вулин у изјави достављеној Танјугу.
Он истиче да дијалог о КиМ неће довести до признања КиМ, али хоће до историске прилике да Срби о КиМ као најбитинијој теми наше генерације почну да мисле и говоре једним гласом.
Лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли рекао је јуче да је председник Србије Александар Вучић "прихватио нову реалност на Косову" оценивши да Вучићев став отвара пут ка нормализацији односа између Приштине и Београда.
Албански премијер Еди Рама објавио је на својој страници на Фејсбуку текст председника Србије Александра Вучића о Косову, као "причу дана", поздравивши пут ка побољшању односа између Албанаца и Срба.
Он је уједно позвао Србију да призна независност Косова, рекавши да ће то допринети стабилизацији балканског региона, пренели су београдски медији. Рама одушевљен Вучићевим порукама. "Шеровао" Вучићев текст и позвао Србију да призна Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин у Јерусалиму
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА