Најновије

БИЗАРАН СУКОБ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА: Либерали кренули на Недићевце! Комунисти запевали из прикрајка! (ВИДЕО)

Скуп подршке Милану Недићу обележио је сукоб подржавалаца његовог лика и дела и припадника странака које су томе одлучиле да се успротиве насилним путем.

Сукоб у центру Беграда (Фото: ЈуТјуб, Правда)

На спомен збору под именом "Недићу свећу" који се данас одржао испред дворишта некадашње зграде злогласне ОЗНЕ, сада Института за интелектуалну својину, замало да избије озбиљна туча. На једној страни биле су присталице лика и дела овог "контраверзног политичара", марионетске фигуре немачких окупационих власти у Београду. Са друге стране, присталице ДС, ЛДП и активисти с листе "Не давимо Београд" гласно су негодовале због овог скупа. По њиховом мишљењу, "издајник Срба и фашиста не заслужује рехабилитацију, а држава, не реагујући на то, прећутно подржава нарастајући фашизам у Србији". Први на скупу су се појавили активисти с листе "Да ослободимо Београд. Ђорђе из Либерално-демократске партије поручио је Недићевцима да не узнемиравају Београђане и Београђанке. - Слобода говора постоји да би људи промовисали своје ставове, али осим уколико се то односи на фашистичке злочине. Многи људи су страдали од стране Недића и такве идеологије. Ми имамо дуг према тим људима који су страдали, нисмо дошли да правимо нереде, истакао је. С друге стране, Марко Димитријевић, један од оних који се залажу за рехабилитацију Недића, рекао је да је позвао Балшу Божовића и остале из ДС-а на разговор. - Не видим у чему је проблем да и они обележе годишњицу од Недићеве смрти кад су и сами држали његову слику у Скупштини, додао је Димитријевић. У једном тренутку, као што можете да видите и на снимку, појавили су се и припадници  организације "Маркс21", који су уз транспарент "Солидарност је наша снага", запевали песме из НОБ-а. Кад су стигли организатори скупа чуло се "Уа фашисти!", али полиција није дозволила групама екстремиста да се приближе једна другој, што није спречило гласне звиждуке и међусобна вређања. Током говора једног од вођа "недићеваца", замало да дође до туче између организатора и присталица демократске странке. На увреде окупљених око ДС-а, "недићевци" су реаговали уз аплауз и викали "бандо црвена!".
Погледајте снимак: "Не трпајте нас у исти кош са љотићевцима!", недавно је упутила захтев посланичка група СРС Влади Србије. Погледајте ОВДЕ. Извор: espresso.rs, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА