Најновије

ТИГРОВЕ СНАГЕ УШЛЕ У ДЕИР ЕЗ ЗОР: Још један циљ дели Сиријску армију од коначног јуриша за уништење Исламске државе! (ВИДЕО)

Тигрове снаге Сиријске арапске армије (САА), уз подршку јединица сачињених од ратника локалних племена и непрестане ударе сиријске и руске авијације, наставили су продор на југоистоку Раке, у правцу покрајине Деир Ез Зор.

Тигрове снаге у Раки (Фото: ЈуТјуб)

Тигрове снаге прошириле су контролу над територијом коју су ослободили у јучерашњем "клин" продору, о чему више можете да видите ОВДЕ, па је данас преузета контрола над свим узвишењима која окружују градове Ал Сабка, Шурајда, Ал Џабали и Ганим Али, која су распоређена дуж плодног појаса западне обале Еуфрата. Неке од заузетих контролних тачака се налазе унутар покрајине Деир Ез Зор, јављају репортери који прате Тигрове снаге у овом походу. Наведени градови су практично већ ослобођени, пошто је заузимањем ових узвишења сваки од њих стављен под потпуну ватрену контролу и питање је сати када ће се војска упутити према њиховим језгрима, тврде војни извори сиријско-либанског портала Ал Масдар.  
Након обезбеђивања ова четири града, наредна мета Тигрових снага и племенских ратника Раке, биће град Маадан, који је уједно у последње упориште Исламске државе у покрајини Рака, а САА ће имати пуну контролу над међупокрајинском границом између Раке и Деир Ез Зора. Тигрове снаге се сада налазе на свега шездесетак километара од града Деир Ез Зора, сиријске "нафтне престонице" и последњег великог упоришта Исламске државе у Сирији. Ослобођењем Деир Ез Зора, терористичка организација би практично била уништена, а њихови остаци би брзо били уништени. Сиријске снаге, током овог похода, наилазе на отпор Исламске државе, а овако се завршавају напади терориста: Ипак, једна друга терористичка организација доживљава нови процват у Сирији, што наговештава да рат у тој земљи неће бити окончан поразом ИД-а. Више о томе прочитајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА