Најновије

ВУЧИЋ ПРИМИО НОВОГ БЕЛОРУСКОГ АМБАСАДОРА: "Послао ме Лукашенко и поручио..."

Александар Вучић данас први пут прима акредитивна писма амбасадора од како је ступио на дужност председника Републике.

Детаљ са једног састанка Вучића и Лукашенка (фото: Танјуг видео принтскрин)

Пакистан Председник Србије примио је акредитивна писма амбасадора Исламске Републике Пакистан Саједа Адила Гиланија и пожелео му добродошлицу и успех у раду, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.
Вучић је изразио задовољство што ће имати прилику да, кроз сарадњу са амбасадором Гиланијем, доприноси унапређењу односа двеју земаља, с обзиром на постојање значајних, а неискоришћених могућности. 
Српски председник је истакао да пакистански амбасадор може да рачуна на пуну подршку и помоћ свих овдашњих институција за иницијативе и идеје које могу да допринесу да односи Србије и Пакистана буду садржајнији. 
Он је нагласио да је за Србију значајно да, уз преговоре о приступању Европској унији, у исто време негује и развија добре односе са свим земљама света. 
Амбасадор Гилани је упознао српског председника са тренутном ситуацијом у својој земљи.
Председник Вучић је изразио подршку пакистанским напорима у борби против тероризма. Он је замолио амбасадора Гиланија да пријатељском народу Пакистана пренесе најбоље жеље за свестрани напредак, а двојица саговорника су се сагласили да би чешћа размена званичних посета допринела и приближавању народа Србије и Пакистана.
Белорусија
Председник Србије примио је акредитивно писмо новог амбасадора Белорусије Валерија Бриљева.
Предајући акредитиве, Бриљев се Вучићу обратио на српском језику.
"Имам част да вам предам акредитивна писма којима ме је председник Белорусије Александар Лукашенко акредитује за изванредног опуномоћеног амбасадора Белорусије", рекао је Бриљев.
Вучић је изразио задовољство што се сви облици сарадње двеју земаља успешно развијају, а посебно што је интензивиран политички дијалог на највишем нивоу. 
Белоруски амбасадор је пренео срдачне поздраве председника Александра Лукашенка, на шта је српски председник узвратио поновним позивом председнику Белорусије да званично посети Србију.
Вучић је истакао да се и приликом боравка у Минску у јануару још једном уверио да је Белорусија један од најдоследнијих и најпоузданијих пријатеља Србије. 
Он је нагласио да се то пријатељство манифестује и снажном подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије, односно непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и противљењем пријему тзв. Косова у различите међународне организације, на чему смо веома захвални, наводи се у саопштењу Прес службе председника.
Вучић је белоруском народу и државном руководству поручио да у Србији имају искреног партнера за унапређење билатералних односа у свим областима од заједничког интереса, а на добробит народа обеју земаља.
Белоруски амбасадор је изнео неколико предлога за пласман српских производа на белоруско тржиште, што би увећало спољнотрговинску размену.
Српски председник је рекао да ће му бити задовољство да белоруском амбасадору пружи сваку помоћ у обављању одговорне дипломатске мисије и приметио да амбасадор Бриљев одлично говори српски језик.
ЕУ
Председник Србије примио је акредитивно писмо новог шефа Делегације Европске уније у Србији Сема Фабриција.
Фабрици је рекао да му је част да преда акредитивна писма којим га председник Европског савета Доналд Туск акредитује за шефа Делегације ЕУ у Србији.
Предаји акредитива, поред представника Делегације ЕУ Оскара Бенедикта, присуствовала је, што се ретко може видети, и породица европског дипломате, супруга и три сина, од којих је најмлађи Вучићу, када га је поздравио, рекао да му је драго што га је упознао.
Вучић је акредитиве примио у присуству министра спољних послова Ивице Дачића и саветнице са спољну политику Тање Јовић.
Фабрици на месту шефа Делегације ЕУ мења Мајкла Девенпорта. А како су Срби управо срушили Владу Шведске, читајте ОВДЕ.  Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Лукашенко посетио Србију пре три године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА