Најновије

Брнабићка подржала суверенитет Украјине?!

Премијерка Ана Брнабић и амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович потврдили су спремност две земље за унапређивањем билатералне сарадње.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

На састанку је оцењено да постоје велике могућности у јачању привредних веза Србије и Украјине, посебно када је у питању сарадња малих и средњих предузећа, а што су потврдили и одржани пословни форуми у Кијеву и Новом Саду, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима.
Саговорници су се сложили, да је у том светлу, веома важно и потписивање Споразума о слободној трговини између две државе, чија је процедура у току. 
Брнабић је захвалила амбасадору за чврст став Украјине у непризнавању Косова и истакла да Србија подржава суверенитет и територијални интегритет свих земаља чланица Уједињених нација, између осталих и Украјине. 
Александрович је истакао да је заједнички циљ двеју држава да покажу грађанима висок ниво европских демократских стандарда, заштиту њихових основних права и слобода, како би се осигурао друштвени просперитет. 
Оценио је да постоје питања која су Србији и Украјини заједничка на путу ка ЕУ и да на том путу две државе могу много да науче једна од друге, наводи се у саопштењу. Погледајте ОВДЕ како ће изгледати сукоб Хрватске и Русије на Балкану. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Шешељ растурио експозе Ане Брнабић:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА