Најновије

ЛАЗАНСКИ: Косовски проблем нису успели да реше ни краљ, ни Тито, али Вучић...

Војни аналитичар Мирослав Лазански каже да је у току полемика око иницијативе председника Србије Александра Вучића да се одржи унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, уз оцену да треба разговарати, јер се само тако могу решити проблеми.

Лазански (Фото: ЈуТјуб)

Говорећи о опозицији у Србији, током прелиставања штампе у јутарњем програму телевизије Пинк, Лазански је рекао да њу представља двоје људи и четири партије. Он је гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк рекао да ако се ствари не разрешавају у односима опозиција - власт, онда то није коректно, и најбоље је разговарати. - Није Вучић створио косовски проблем, он га је наследио. Косовски проблем није могла да среди ни Краљевина Југославија, ни Тито, ни Слободан Милошевић - рекао је Лазански. Лазански је констатовао да један државник, свидело му се то приватно или не, мора да разговара са свим другим државницима, да не може да бира. - Један државник не може да бира саговорнике, приватно може да му не буде драго, али као државник мора да разговара и са другим државником. У политици нема високих скрупула које ви не можете да превладате - оценио је он.
- Ако треба да се рукујете са неким кога сматрате зликовцем у иностранству ви се морате руковати са њим. Али он никада неће доћи у посету код нас - закључио је Лазански. Говорећи о писању америчке телевизије Си-ен-ен о томе да српски тенисер Новак Ђоковић лажира повреду, Лазански је рекао да је та медијска кућа увек била антисрпски настројена и да је увек користила сваку прилику да деградира све што је у Србији добро и што искаче из миљеа. Он је додао да Си-ен-ен често не говори истину, али ни многи други амерички медији, не само када је у питању Србија. - Најмање три примера знам када је Си-ен-ен лагао - рекао је Лазански. Говорећи о пооштравању санкција САД према Русији, Лазански је рекао, да то нису санкције него економски рат Америке против Русије и Европе. ЕУ без руског гаса не може да опстане, а САД чине све да одсеку ЕУ од руског гаса. - Европа може све да поднесе, али кад им ударе по џепу, у њима се буди та врста нерасположења, па није ни чудно што је Јункер рекао да ако Американци сматрају да је Америка на првом месту, Европа не може бити на задњем - оценио је он. Да ли је Вучићева иницијатива заиста унутрашњи дијалог или опело за Србију, прочитајте ОВДЕ. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Косово се враћа ратом!", овако је некада говорио Лазански
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА