Најновије

ОСТАВЉЕНИ НА ЦЕДИЛУ: Амерички "побуњеници" пребегли на страну Сиријске армије!

Један од командира "побуњеничке" организације Џејш Магавир ал Тавра (Револуционарна армија командоса), пребегао је на територију под контролом Сиријске арапске армије са својих 10 најближих бораца.

Абу Хусе (Фото: Твитер)

Абу Хусе и њему лојални борци, прешли су на страну Сиријске армије носећи са собом једно техничко возило, 3 тешка митраљеза и преко десет пушака, наводи се у извештају који су пренели бројни сиријски медији. Џејш Магавир ал Тавра је "побуњеничка" организација саставњена углавном од некадашњих припадника Сиријске арапске армије, коју је крајем 2016. Пентагон "подигао из мртвих", обучавао њихове борце на северу Јордана и опремио за офанзиву на југу Сирије, која је неславно завршена потпуним сломом америчких планова.
Раније ове недеље, Пентагон је објавио да ревидира своју подршку "побуњеницима", тако да је последња авионска испорука њиховим слугама у овом делу Сирије стигла у руке милитантне племенске групације Шухада ал Карјатајн, са којом су сиријске власти имале великих проблема и пре отпочињања "побуне". Велики преокрет наговештава се и у Ираку, где тамошње власти све отвореније исказују своје незадовољство Америчком коалицијом, а истовремено остварују све ширу војну сарадњу са Русијом. Више о томе прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су се пре само два месеца Револуционарни командоси хвалили својим пошиљкама из Америке
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА