Најновије

ОВО ЈЕ ПРИЗОР ЗА ПАМЋЕЊЕ: Навијачи Звезде и Спарте се грлили и мењали мајице, Чеси певали "Косово је срце..." (ВИДЕО)

Навијачи Спарте из Прага одушевили су целу Маракану и дочекани су пријатељски како ниједна друга навијачка група није на овом стадиону. Разлог је солидарност са Србима на Косову и борба да јужна српска покрајна и остане у оквиру Србије.

Навијачи Звезде и Спарте се грле (фото: Јутјуб принтскрин)

Они ту борбу воде већ више година, а доказ за то су и транспаренти, па чак и графити испред њиховог стадиона, а све то знале су и Делије. Они су већ приликом првог скандирања док још меч није ни почео, добили аплауз остатка стадиона.
Већ пред крај првог полувремена видели смо и прву необичну ситуацију код кавеза, када је један навијач Звезде пришао огради гостујућих фанова. Он је скинуо мајицу и позвао неког од навијача Спарте да му приђе. Пришло је неколико њих да види шта жели, а када им је објаснио да би желео да размене мајице, један од њих је одмах скинуо своју и предао је Делији.

Слична ситуација виђена је и нешто касније, јер су након тога пришли и други који су желели да размене навијачке реквизите.
Било је и грљења, позирања са три прста од стране Чеха, али и обележја на којима поручују да је Косово српско, а затим је уследило скандирање због кога ће навијачи Звезде за сва времена имати респект према фановима Спарте.
Дозивање и скандирање Косово је Србија у српско-чешкој верзији. Нема навијача на Маракани који се у том тренутку није најежио гестом навијача Спарте. А Белорускиња која је освојила злато на Европском првенству сишла је са постоља кад је чула химну, погледајте ОВДЕ зашто.  Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА