Најновије

НЕМА НИШТА ОД ВОЈНОГ РОКА: Само плаше народ ратом, али "глупи велики напредњачки џин" ће пасти! (ВИДЕО)

Циљ најаве увођења војног рока је плашење народа. Од повратка војног рока нема ништа, једино ће уследити нови уступци Приштини уз причу: „Па не желите ваљда да вам деца гину“, изјавио је политиколог Драган Пилиповић, гостујући на каналу Прави одговор. 

 

Он је указао да је једно ако су у саставу војске професионалци, а друго ако ту има и младих регрута, па се том најавом иде на плашење мајки. И, према његовом мишљењу, из тога разлога се лажно најављује војни рок, како би се умањио отпор за оно што следи у коначним уступцима Београда према јужној српској покрајини. 

- По питању председничких избора који су планирани 2027. године, уверен сам да Александар Вучић неће оставити тај вакуум од неких девет месеци до редовних парламентарних избора и да ће објединити изборе – уверен је политиколог. 

Пилиповић је изнео прогнозе шта ће бити на политичком пољу до тада, па предвиђа да ће до тада наступити политички „стампедо“ и да ће „глупи велики џин“, какав је СНС, до тада пасти због погрешних потеза које ова власт сада мисли да може да прогура. 

- Вучић уопште није у сукобу са Европском Унијом, како би жута опозција хтела да представи. Против њега су у Европском парламенту гласале свега три страначке групације. Али оно што је интересантно је да се Вучић буни против страног мешања. Он мисли да смо ми заборавили ко је он и како се мешао у стране изборе, као што се мешао у Америчке изборе 2016. године, када је подржао Хилари Клинтон и поручио америчким Србима да гласају за њу. Он је умислио да је светски играч и да може да се меша у изборе у једној светској суперсили – истакао је Пилиповић. 

Иначе, у емисији је било речи о мантри да је Србија последња земља Европе која није увела санкције Русији, и изнет је податак да је у питању најмање 13 европских земаља. Пилиповић је изнео које су од тог броја три земље из Западне Европе, о чему се мало зна, а које не трпе никакав притисак због неувођења санкција. 

О свему томе детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор:

Прочитајте ОВДЕ о стању и борбама у Гази

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА