Најновије

КО НЕМА БУС ПЛУС, НЕ МОЖЕ ДА ИЗАЂЕ ИЗ ЗЕМЉЕ: Да, добро сте прочитали! И ево у чему је цака!

Избегавање плаћања карте у градском превозу ускоро би могла да постане ретка појава у Србији, с обзиром на ново правило које се уводи.

Илустрација (фото: Јутјуб)

Наиме, ако се не одазовете на два судска позива након писаног прекршајног налога, полиција добија налог да вас приведе, а ако у томе не успе, суд издаје потерницу!
У таквој ситуацији грађанин може бити задржан на на граничном прелазу, тако да уместо на летовању неплатиша ће завршити на суду, пише Политика у данашњем штампаном издању.
Наплата прекршајних казни смањена је за осам милиона динара дневно од када је Уставни суд оценио неуставним члан 336. Закона о прекршајима. По тој одредби, грађани који нису измирили новчане казне нису могли да добију возачку и саобраћајну дозволу нити потврду о регистрацији возила.
Портпарол Прекршајног апелационог суда Александар Илић каже да грађани на дневном нивоу, у целој Србији, избегавају да плате прекршајне казне за осам милиона динара мање у односу на период пре одлуке Уставног суда, која је донета почетком новембра прошле године.
Недавно су медији известили да једна наша суграђанка није могла да изађе из земље зато што је гранична полиција у регистру пронашла да није платила казну за бус плус.
Вучић је потписао документа која ни Тадић није хтео, Косово је тек почетак. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Политика, Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је контрола избацила момка који није имао карту насилно вукавши га за уши и почупавши му минђушу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА