Најновије

КУВА НА СЕВЕРОЗАПАДУ АЛЕПА: Курди запуцали на владине снаге које најављују напад на џихадисте, а Турци... (МАПА)

Оружани сукоби избили су између локалних провладиних милиција и курдских ЈПГ снага на северозападу сиријске покрајине Алепо.

Алепо (Фото: ЈуТјуб, Правда)

До сукоба је, према наводима сиријских опозиционих медија дошло на подручју града Захра, а размена ватре проширила се и на подручје суседног Нобула. Истовремено, турска штампа је поново најавила офанзиву Турске армије на курдске положаје петнаестак километара северно од Захре и заузимање главних упоришта проамеричког ЈПГ-а, који Турци сматрају терористичком организацијом, у овом подручју. У ту сврху, турска артиљерија данас је поново покренула дејства по положајима ЈПГ-а у месту Шабха. Раније данас, сиријски хеликоптери избацили су велики број летака у равници Андан, подручју западно од града Алепа. Сиријске власти позвале су џихадисте да одмах напусте градове Хајан, Андан, Карјатајн и Кафр Хамру или да се предају. Сиријска армија је на лецима, између осталог, објаснила и да Андан није обухваћен договором о зонама деескалације и да је време примирја завршено.

Андан је најважније упориште "побуњеника" у Алепу, који би његовим губитком били приморани на напуштање покрајине и повлачење до граница Идлиба. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејства сиријских снага на западу Алепа раније ове године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА