Најновије

Култни Гејменов роман „Амерички богови“ нова тема Лагуниног књижевног клуба

Јубиларна тридесета трибина Лагуниног књижевног клуба биће одржана првог петка у августу (4. август) од 18 сати у књижери Делфи у СКЦ-у, а за тему ће имати роман „Амерички богови“ Нила Гејмена.

„Амерички богови“ (Фото: Лагуна)

Први пут објављен 2001, роман „Амерички богови“ истог часа је постао класик, интелектуални и уметнички врхунац вишеструко награђиваног мајстора иновативне фикције Нила Гејмена. Сада имамо прилику да откријемо мистерију и магију нове верзије ауторовог рукописа са ревидираним преводом Драшка Рогановића.
Сенка је мистериозни и ћутљиви протагониста „Америчких богова“. Неколико дана пре истека трогодишње затворске казне догађа се несрећа која чини да свет за Сенку постаје само једно негостољубиво место.
Сенка случајно упознаје седог човека који себе зове Господин Среда. Овај самозвани преварант и битанга нуди Сенки посао, а Сенка га, као човек који више нема шта да изгуби, прихвата. Али рад за енигматичног Среду има своју цену…
 „Амерички богови“ су секси, узбудљиво, мрачно, духовито, поетично и калеидоскопско путовање дубоко у мит. Представљају мешавину различитих светских митологија јер се између страница ове књиге срећу митолошка бића и божанства из бројних светских митологија, од нордијских митова до митова афричких народа. Такође, упознајемо и неке од нових богова попут Техничког дечака, који представља бога компјутера и интернета, и Медије, богиње телевизије.
Овај Гејменов роман је екранизован тако да фанови већ уживају и у серији „Амерички богови“.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА