Најновије

Можете ли да замислите шта све може да се догоди када познатог уметника жена избаци из куће?!

Ненад Рацковић је познати уметник, глумац и перформер. Написао је три романа: „Аспирин‟, „Књига рецепата‟ и „Несавладива прича‟, који су се уписали на листу незаобилазне андреграунд литературе на нашим просторима.

"Пето годишње доба" (Фото: Промо)

Мултимедијални уметник склон најразличитијим јавним наступима писац је врхунске урбане прозе и вешт у поигравању речима.
У новом роману „Пето годишње доба‟ познатог уметника жена избацује из куће и он проводи годину дана, четири годишња доба ,са скејтерима на београдском асфалту. Једрење на дасци, дању и ноћу, на жези или по снегу, спровешће читаоца великом брзином кроз лавиринт једне љубавне приче.
Водећа имена савремене српске књижевности су се веома похвално изразила о овом роману.
„Роман 'Пето годишње доба'‟, каже  Драган Великић, „ чине призори из живота Ненада Рацковића, који исписује јединствен бедекер о нашем времену и простору. Према Великићевим речима, „аутор то чини бескомпромисно, не штедећи себе ни физички ни психички, бришући границу између живота и уметности, тако да његов властити живот постаје уметничко дело”.
Марко Видојковић је забележио да смо „захваљујући ванредној духовности, духовитости, даровитости и упорности Ненада Рацковића, који је не само један од симбола града већ и силовити амбасадор његовог подземља, богатији за једно ремек-дело‟, а Владимир Табашевић је између осталог приметио да је „Рацковићев стил брзина, а страх који осећамо док читамо најбржи начин да се преживи , Пето годишње доба.“ 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА