Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Многи би волели да до дијалога уопште не дође!

БEOГРAД - Потпредседница Владе Зорана Mихаjловић изjавила jе данас да jе њен утисак да би многи волели да се не ради ништа по питању KиM и да уопште не буде унутрашњег диjалога, на коjи jе позвао председник Србиjе Aлександар Вучић.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Михајловић је за Пинк поновила да је позив Вучића на покретање унутрашњег дијалога "храбар потез достојан државника".
- Оно што је мој утисак, после свих ових дана и разних коментара из опозције и колега из владе, да би многи волели да се не ради ништа и да до дијалога уопште не дође - рекла је Михајловић.
Она је додала да јој се чини да су се у претходних 15-20 година сви заклањали иза те приче о Косову, када им је она била потребна политички.
- Сада када треба сести за сто и рационално видети шта је заиста реално и када постоји позив председника Србије и када ту стоји влада која о томе жели да прича, онда видите опозицију која нема идеју, нема предлог, али зна да неће и да то ништа не ваља - каже Михајловић.
- И ја мислим да је то штета - додала је она.
Она сматра да су претходном периоду многи на тај начин добијали политичке поене, а да су грађани Србије свесни колика разлика постоји између Вучића и СНС, "ових влада и свих претходних".
- Све што нико није хтео да решава, али заиста нико није хтао да решава - Железару, ЈАТ, путеве - СНС и Вучић су решавали. Иста прича је и за Косово - сви су причали о Косову, Косово је ту, наше, ником га не дамо - и кад год крене прича о Косову сви се повуку и нико о томе суштински неће да разгововара - рекла је Михајловић.
Из тог разлога, оценила је, сматра да је иницијатива Вучића "озбиљна и одговорна" и позвала све за сто да искажу своје ставове у наредном периоду.
- Сваки став је став. И кад неко неће да прича и кад каже да је то издаја - и то је став. Мислим да је важно да идемо напред. Ми се обраћамо људима и грађанима, а не политичарима, када хоћемо да идемо напред. Ово што радимо радимо за садашњост, али и за будуће генерације које треба тек да се роде - поручила је Михајловић. Вучић је потписао документа која ни Тадић није хтео, Косово је тек почетак. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зорана Михајловић: Шта је руска страна тражила, то је и добила
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА