Најновије

ПРЕДСЕДНИК РЕВОЛУЦИОНАРНОГ КОМИТЕТА ЈЕМЕНА: Срамна улога УН током агресије Саудијаца!

Предсеник Врховног револуционарног комитета Јемена назвао је Докторе без граница организацијом која шири истину по свету о страдањима јеменског народа.

Moхамед Али Ал Хути (Фото: Ал Мисирах)

Председник Врховног револуционарног комитета Мохамед Али Ал Хути одржао је станак са Паблом Мароком, регионалним директором организације Доктори без граница у коме је рекао да за разлику од УН, његова организација има позитивну улогу у Јемену. Мохамед Али Ал Хути је рекао да је грађанима Јемена јасно да држање УН има негативне последице по стање у Јемену током саудијске агресије која траје већ две године.

- Мађународне организације морају устати против садашње политике УН у Јемену - рекао је он. Он се захвалио Докторима без граница на помоћи коју пружају како би се ублажиле патње становништв и позвао је Марока да појачају своје активности у Јемену.  Доктори без граница су једна од свега неколико међународних хуманитарних организација које делују у Јемену. Велики број међународних организација напустио је Јемен на почетку саудијске агресије у марту 2015. године када су отпочели жестоки ваздушни напади на инфраструктуру земље. Власти у Сани често отпужују УН да допуштају саудијске злочине и да се према рату у Јемену не односе са истом пажњом као према другим конфликтима у свети. Јемен је изложен и саудијској економској блокади, а њихови ратни бродови не допуштају да у земљу уђу лекови и друга хуманитарна помоћ. Такође. саудијци спречавају долаз страних новинара у Јемен.  О успесима јеменске офанзиве на југу Саудијске Арабије сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снаге Јемена потиснуле Саудијце и поново отвориле пут за снабдевање између два града.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА