Најновије

ВУЛИН "ОТКРИВА": Ево кад стижу руски Мигови!

БЕОГРАД - Шест "мигова 29" стижу из Русије како је договорено и биће у Србији до краја године, каже министар одбране Александар Вулин. Нема говора о томе да ће Србија постати чланица НАТО савеза, нити да ће увести санкције Русији, поручује Вулин.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је на аеродрому Батајница присуствовао прослави Дана авијације и крсне славе 204. ваздухопловне бригаде "Свети Илија".
"Разумем нестрпљење, али понављам, авиони ће стићи до краја године, "миг 29" биће у саставу нашег наоружања. Који је то рок постављен? Рокови се поштују и биће до краја године", рекао је Вулин новинарима на аеродрому Батајница.
Како је нагласио, наша авијација се после деценија намерног запуштања обнавља, обезбеђена су два нова хеликоптера, а каже и да ће ускоро стићи и нови хеликоптери ХА145М.
"Извршили смо ремонт и дела наше транспортне авијације, а стићи ће и 'мигови 29'. Деценијама уназад нису стизали, нити је ико размишљао о томе да набави нове авионе, посебно не авионе тог квалитета и снаге", закључио је министар.
Нема говора о Србији у НАТО
Нема говора о томе да ће Србија постати чланица НАТО савеза, нити да ће увести санкције Руској Федерацији и потпуно је неразумљиво, несхватљиво, неодговорно и злонамерно нападати јединог државника у Европи Александра Вучића, који неће да попусти под тим притисцима, поручује Вулин.
"Ја морам признати да баш не одобравам, а понекад и не разумем, када председник Вучић говори о томе да треба већ сада да оставља наслеђе иза себе и поставља датуме када ће се повући из политике, али он сигурно ни не размишља о томе да у свом наслеђу остави Србију у НАТО пакту", рекао је Вулин.
Нема говора о томе да ће Србија постати чланица НАТО савеза, истиче министар и додаје да, ако неко мисли да треба да врши притисак на Вучића, нема потребе то да ради, зато што се неће увести санкције Русији и неће се дозволити да Србија уђе у НАТО пакт.
"Он (Вучић) је једини политичар у Србији који има отпорност према притисцима да Србија уђе у НАТО и да уведе санкције Русији. Александар Вучић је једини политичар који има храбрости и снаге да не попусти под притисцима и да не приближава Србију ниједном војном савезу, па ни НАТО савезу. Он је једини који то може да издржи", рекао је Вулин.
Вулин је на тај начин реаговао на изјаву руске историчарке Јелене Гускове, која је изјавила да је касно за дијалог о Косову и да Европа никада неће примити Србију у ЕУ, али да је наша земља потребна НАТО-у.
Свако ко мисли да треба да води политику уместо Србије - греши, сматра Вулин и истиче да је Србија војно неутрална земља, која "и те како зна шта су јој приоритети, у ком правцу треба да иде, како да се развија", те да се ослања само на себе.
"И, ако ћемо да водимо дијалог о КиМ, водићемо га ми, зато што ми тако хоћемо, у време када ми одредимо да ће бити потребно да га водимо, не треба нико да нам даје савете по том питању, ми одговарамо за себе", рекао је Вулин.
Такође, министар наглашава да не може да разуме "ту количину мржње која се испушта" према Александру Вучићу, ни као човек, ни као политичар.
"Како год хоћете, немогуће је разумети да човек има толику подршку у свом народу, а такву мржњу у делу медија. Још једном, критиковати јединог државника у Европи, који је рекао да неће у НАТО и који је одбио да уведе санкције Русији, злонамерно је и неодговорно", закључио је министар одбране. Прочитајте о новом пропагандном удару на Србе ОВДЕ Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Миг-29
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА