Најновије

Конституисана Скупштина Косова, присуствовала и Српска листа

Нови сазив Скупштине Косова конституисан је данас скоро два месеца после избора, али предеседник и потпредседници парламента нису изабрани.

Косовска Скупштина (Фото: Јутјуб)

Седница окончана иако на дневни ред није ни стављено гласање о председнику скупштине.
Косовска скупштина верификовала је мандате 120 посланика, који су затим положили заклетве – чиме је конституисан нови сазив косовског парламента два месеца од избора. Седници су присуствовали и посланици Српске листе.
Данашња седница, која је била заказана за 10 сати, почела је са закашњењем пошто се посланици коалиције окупљене око ДПК нису појавили па није било кворума за рад.
Седницу је отворио најстарији посланик из покрета Самоопредељења Адем Микуловци.
"До избора председника и потпредседника Скупштине нема расправе, а ако неко жели реч, то може да уради са говорнице", рекао је Микуловци.
Потпредседник Демократске партије Енвер Хоџај која је део коалиције ПАН и која је требала да предложи кандидата за председника Скупштине, затражио је одлагање избора за председништво Скупштине Косова на два сата и да се седница настави у 14 часова, али тај предлог није прошао, јер је гласало 60 према 60.
Хоџај је након окончања седнице рекао да сада припада Секретаријату Скупштине да интерпретира одлуку о окончању седнице.
"Кад год се она буде одржала, ми ћемо изаћи са кандидатом за председника Скупштине. У одговарајућем тренутку представићемо нашег кандидата. Земљи је потребно конституисање институција, али ако је било потребно времена за потврђивање изборних резултата и нама је потребно мало више времена. То припада секретаријату и правницима да интерпретирају одлуку председавајућег", рекао је Хоџај.
Прочитајте ОВДЕ какво драматично упозорење стиже од професора безбедности Милана Мијалковског, цењеног стручњака у области борбе против тероризма. 
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А ево како је пала Влада Косова у мају ове године.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА