Најновије

ХРАБАР ПОТЕЗ МЛАДИХ ХРВАТА: Погледајте какво извињење су упутили Србима

Иницијатива младих за људска права уручила је петицију извињења жртвама и њиховим породицама за почињене злочине и кршења људских права за време и након војно-полицијске акције хрватских снага „Олуја“ са потписима хрватских грађана Удружењу породица несталих и погинулих „Суза“ у Београду.

Избеглице из Републике Српске Крајине (Фото: Јутјуб)

Петицијом „Извињење жртвама Олује“, која је предата јуче, грађани позивају и Владу Хрватске да упути извињење за сва кршења људских права почињена за време и након војно-полицијске операције „Олуја“, а до сада је прикупљено више од 600 потписа.
Удружење „Суза“ чине чланови породице несталих и убијених Срба у Хрватској, а кроз свој рад помажу породицама у процесу трагања за својим несталим члановима и организују комеморације за жртве, подсећа Иницијатива младих за људска права у саопштењу.
„Ово извињење уручујемо као грађани Хрватске, млади људи који за време рата нису били рођени или су били у раном детињству. Чланови наших породица учествовали су у том рату у хрватској војсци, а многи од чланова нашег удружења морали су због рата привремено или заувек да напусте своје домове. Управо зато сматрамо да имамо одговорност да покажемо лице Хрватске које саосећа са свим жртвама и којем је стало до правде“, рекао је координатор програма помирења Иницијативе младих за људска права Никола Пухарић.
Влади Хрватске поручили су да је извињење минимум солидарности након кршења људских права за време и након „Олује“ и изостанка судских процеса, преноси Хина. 
Председница удружења „Суза“ Драгана Ђукић захвалила је на урученој петицији и изразила наду да ће иницијатива наићи на шире разумевање у хрватском народу и да ће имати већу подршку. Погледајте ОВДЕ шта је Дачић поручио Пленковићу. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Хрвати организовали војну параду у току рата:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА