Најновије

ХУТИ ИСПУНИЛИ ПРЕТЊУ: Запаљени сви фронтови у Јемену, снимци са првих линија (ВИДЕО/МАПА)

Последњих дана дошло је до ескалације борби широм Јемена и на југу Саудијске Арабије. Повод за нову ескалацију била је прослава Дана слогана Хута када су њихове вође организовале нове мобилизације и поозвале на општи рат против окупатора из саудијске коалције.

Maпа фронта у Јемену (Фото: Liveuamap.com

Није требало пуно времена да сви фронтови плану. Јеменска армија и Хути одбили су пре два дана покушај саудијске коалције да копнено напредују у провинцији Лахиј на југу Јемена. Саудијци су покушали да пробију линије фронта и зазму положаје у планинама Кахбоуб али су одбијени уз тешке губитке. Агресор од децембра прошле године неуспешно покушава да пробије фронт на овом месту а највећи пораз су доживели у марту када су Хути уништили на десетине њеихових војних возила. Јеменске ракетне снаге су јуче напале групу саудијских бораца у привинцији Таиз, код места Ал Муза. Пројектилом кратког домета "Зезал 2". У нападу је уништен војни булдожер а број убијених војника је непознат. Након напада на локацију је дошло неколико војних медицинских возила. У истој провинцији у дистрикту Ал-Салв нападанута је друга група саудијских бораца и том приликом је убијено тројица војника.

У саудијској провинцији Асир, Хути су заузели војни камп Мајеза. У нападу су уништена и заробљена саудијска војна возила и оружје, а камп је разорен. Јеменске снаге нису саопштиле колико је било погинулих. У истој привинцији код саудијског војног кампа Ал-Јаз из снајпера је убијен један саудијски војник. Хути и снаге Јемена су напали две позиције Саудијаца и њихових савезника у северној јеменској провинцији Ал Јавф и нанели губитке саудијцима. Хути су истовремено одбили напад саудијске коалиције на планине Анбар у истој провицнији. Борбе су настављене и у пустињи Миди на северозападу Јемена где је уништено једно саудијско возило. Како тече битка за Ал Сукну у Сирији погледајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА