Најновије

И ЗОРАНА СЕ ОГЛАСИЛА: "Ми тугујемо, а они певају"

Србија тугује и сећа се више од 2.000 погинулих цивила и 250.000 протераних Срба из Хрватске у највећој акцији етничког чишћења после Другог светског рата.

Зорана Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

С друге стране, Хрватска пева и слави Дан ослобођења, саопштила је потпредседница Владе Зорана Михајловић.
Михајловић је, поводом дана сећања на прогнане Србе из Хрватске у акцији "Олуја", навела да у Србији данас ођекују црквена звона, у Хрватској пева Томпсон. 
"То је слика наших односа после 22 године од акције “Олуја”, тако ће овај дан по свој прилици изгледати и у годинама пред нама", навела је она у саопштењу. 
Михајловић је истакла да би било добро да свих осталих дана Хрватска и Србија више раде на решавању отворених питања. 
"Да Хрватска реши имовинска и сва друга права прогнаних Срба, да заједно решимо проблеме културних добара, границе и судских процеса. Да ми урадимо све што можемо да грађани Србије и Хрватске још боље и више сарађују и имају бољу будућност", поручила је Михајловић. 
Михаловић сматра да ће, када ови проблеми буду решени, неке нове генерације Срба и Хрвата моћи без икаквог оптерећења да седну и разговарају и о томе како на другачији начин обележити “Олују”, јер "ниједна суза која се пролије са било чије стране не представља разлог за славље". Погледајте ОВДЕ како су млади Хрвати упутили извињење због "Олује". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је пала Крајина:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА