Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН ХДЗ: Ратни злочинац Готовина кандидат за председника Хрватске!

Премијер Хрватске Андреј Пленковић и његов ХДЗ спремили су тајни план, а то је да наговори кључног човека рата деведесетих, који је заслужан за протеривање више од 200.000 Срба из Крајине и убијање неколико хиљада цивила, генерала Анту Готовину, да буде њихов кандидат за председника Хрватске на изборима 2019. године.

Анте Готовина (Фото: Јутјуб)

- Пленковић се нада да ће успети да наговори генерала Готовину да се кандидује на изборима и тако закорачи у високу политику. Јер, војнички речено, и данас се наша земља налази пред великим олујама, на срећу не више војним, но, наша земља је дубоко идеолошки подељена, више него икада пре, а уз то се налази у изразитој привредној кризи. Притом је афера „Агрокор“ и даље велика непознаница у смислу какве све још штете може проузроковати хрватским грађанима - пишу између осталог хрватски медији.
Коментаришући могућност да злочинац и хашки оптуженик Готовина буде кандидат за председника Хрватске, Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, каже да му се то чини као сасвим реално, али и да би то било неприхватљиво за Србе.
- Готовина је симбол трагедије српског народа у Хрватској, он је кључни човек злочиначке акције „Олуја“. Он је симбол режима који је водио ратну политику деведесетих година и његово ослобађање у Хашком трибуналу послало је јасну поруку западних сила да је режим Фрање Туђмана радио исправне ствари, да је водио ослободилачки рат, а да су Срби злочинци и агресори. Не би ме уопште изненадило да он буде председседнички кандидат нити да победи на изборима, јер те вредности које заступа Готовина нажалост заступа и највећи део политичке, интелектуалне и верске елите у Хрватској - каже Линта.

Снимају филм о „хероју Анти”

Хрватски редитељ Антун Врдољак почео је да снима филм „Генерал” о Анти Готовини. Кастинг за хрватску поделу у филму је обављен без проблема, али запело је код избора глумаца за српске војнике. Главна улога поверена је Горану Вишњићу, а једног од припадника хрватске војске глуми и Мустафа Надаревић.

Хрвати славе у Книну

Организациони одбор за обележавање годишњице „Олује” у Хрватској саопштио је да су све припреме завршене и да ће та два дана у Книну бити обележена на свечан и достојанствен начин. У Книн се, као и свих претхдних година, очекује долазак неколико десетина хиљада грађана из свих делова Хрватске, рекао је Томислав Ивић, државни секретар у хрватском министарству одбране. Он је позвао грађане да дођу у Книн и дају свој допринос у обележавању „једног од најзначајнијих дана у новијој хрватској историји“.
Прочитајте ОВДЕ како су усташе планирале и извеле злочиначку акцију "Олуја".
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Готовина није желео "да губи енергију на одштету".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА